Annorlunda söndags gudstjänst

Igår var vi i en annorlunda kyrka. Den låg mitt i ett mindre bra område i downtown området, och medlemmarna var till största delen människor från det vi skulle kalla den lägre samhällsklassen. Det var fd. knarkare, kriminella, och hemlösa. Många är dock fortfarande kvar i sina problem med droger och sånt. Ett par med två barn (2 år och 10mån), är hemlösa, mannen tjänar som lovsångsledare i församlingen och han gör det så bra, han klagar inte om sin situation utan prisar Gud.
Pålysningarna handlade inte om vad som kommer att hända i kyrkan nästa vecka utan om var man kan  få hjälp med olika saker, tex. var man kan få hjälp att skaffa möbler och kläder eller var man kan få löständer till en billig penning. Kyrkans vision är att nå dessa de minsta som Jesus talar om! Och man lyckas verkligen.
Efter gudstjänsten får alla som varit med ett gratis mål mat. På onsdagar tar pastorn sin van och ett gäng människor och åker till olika foodbanks där de kan få gratis mat. Just nu hyr kyrkan en lokal på söndagar men man har som mål att snart skaffa en egen lokal så att man kan börja med nya aktiviteter. De vill fixa en garderob där man kan komma och få kläder, de vill ha en foodbank så att folk kan få mat och mycket mer.
Pastor Greg är vår gode vän från ORU och han gör ett enormt jobb med dessa människor! Hans kärlek för dem är verkligen genuin och han bryr sig inte om att folk luktar eller ser smutsiga ut, han ger dom en kram ändå! I hans ögon är de precis lika mycket värda som alla andra människor som har det bättre ställt! I den här kyrkan är du välkommen även innan du "get your act together" innan du är "cleaned up," du får komma precis som du är med problem och allt!!
Detta vill jag se mer av även i Sverige!!!

Kommentarer
Postat av: jenny

Instämmer.. vill se sånt jag med...

2009-04-29 @ 10:49:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0